Rianne Haak

 
 

Op deze pagina kun je meer informatie vinden Over Mij en mijn CV bekijken.

 

Mijn CV

 

Druk op onderstaande knop om mijn CV te bekijken. Bij mijn CV is ook een uitgebreide productie lijst toegevoegd. In deze lijst is te zien aan welke film en televisie producties ik meegewerkt heb en wat mijn taak binnen de productie is geweest.

Bekijk Mijn CVBiografie

 

Toen ik twaalf jaar oud was kreeg ik voor het eerst het idee om een film te willen gaan maken. Maar wat doe je zonder film camera? Animeren leek de oplossing, want ik vond het leuk om te tekenen. Een paar jaar later kwam ik er achter dat onze buurvrouw wel een camera had, waarna ik haar lief heb aangekeken of ik deze wel eens mocht lenen. Voor een school project heb ik toen daarmee mijn eerste korte fictie film gemaakt, Steen Koud. De tweede korte film volgde snel daarop, maar omdat ik graag teken en uren met de Adobe software op de computer kon spelen had ik besloten dat ik grafisch vormgever wilde worden. 

Hiervoor ging ik naar het Cibap vakcollege in Zwolle. Tijdens die opleiding kregen we ook het vak audiovisuele vormgeving en heb ik onder andere een half jaar stage gelopen bij de UMCG kinder TeeVee. Tekenen en vormgeven vind ik nog steeds heel erg leuk, maar het film maken heeft me nooit losgelaten. Een vervolg studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) was voor mij dan ook de logische volgende stap. Daar ben ik toegelaten tot de opleiding Audiovisuele Media. Inmiddels heb ik net deze studie afgerond en ben ik druk bezig met het afmaken van mijn afstudeer film Gliese 581.

Mijn Opleidingen

 
2011/ 2012
Diploma Master of Arts Design for Digital Cultures - Hogeschool voor de Kunsten Utrecht te Hilversum.

Afstudeer Supportive Narrative

2008/ 2012
Diploma Beachelor of Design in Audiovisual Media - Hogeschool voor de Kunsten Utrecht te Hilversum. Afstudeerrichting: Regisseur Fictie.

Afstudeer Film Gliese 581

2005/ 2008
MBO niveau 4 Diploma - Cibap Vakcollege te Zwolle. Richting Vormgever, Reclame, Presentatie en Communicatie. Specialisatie; Multimedia

2000/ 2005
HAVO Diploma - Ubbo Emmius te Stadskanaal. Profiel Cultuur en Maatschappij